Granita arbuzowa (lub z melona)

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
800g arbuza
1 lyzka cukru pudru
1 lyzeczka soku z cytryny

Arbuza oczyscic i pokroic na male kawalki. Zmiksowac w malakserze z cytryna i cukrem.
Przelozyc do pojemnika, przykryc i wstawic do zamrazalnika na 2 godziny mieszajac od czasu do czasu.
Po tym czasie, kiedy czesciowo zamarznie jeszcze raz zmiksowac do calkowitego rozkruszenia.
Wlozyc z powrotem do pojemnika i mrozic 3 godziny.

Wyjac do odtajania 10 min przed podaniem. Skrobac lyzka tak, by uzyskac cos podobnego w konsystencji sniegu, podawac bardzo szybko przybrane owocami.

doskonale na upaly
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Robiłam. Z pazerności zatrzymałam ją sobie na zimowe dni.
Myślałam, że zrobię sobie frajdę letnia w zimowe dni ale zbyt długo przechowywana traci na soczystości.
icon_sad.gif