krakersy nadziewane*

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
przepis zobaczylam w gazecie 'sale e pepe' i do razu mi sie spodobal na aperitif. jest efektowny prz minimum wysilku a w dodatku pyszny

krakersy slone (najlepiej okragle typu Ritz)
50 g serka robiola (moim zdaniem philadelfia tez bylaby ok)
50 g serka koziego do smarowania
2 lyzki pecorino (ja nie daje)
mak


mieszamy serki razem, nakladamy lyzeczke na krakersa, przykrywamy drugim, dociskamy, wyrownujemy brzegi, czesc krakersa zanurzamy w maku i gotowe:)

pierwszy raz sprobuje wstawic zdjecie mam nadzieje ze mi sie uda
ritz.jpg
 

Załączniki

  • ritz.jpg
    ritz.jpg
    101.9 KB · Wyświetleń: 1
  • ritz1.jpg
    ritz1.jpg
    101.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
O maaaaaaaaaammmoooooooo
icon_eek.gif
.......
Uciekam stąd szybko. To nieludzkie takie zdjecia wstawiać
baa.gif
Ja jeszcze dziś nic nie jadłam i nie mam zamiaru....
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
ciekawe, ciekawe ..
Może wykorzystam na imieniny taty?
gruebel_2.gif


Tylko nad tym serkiem sie zastanawiam.
Zielona łąka biedronkowa by pasowała ?
jakoś to przyprawić wtedy czy coś ? jakaś papryczka ?
 

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
olcieek @ 18 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=663025ciekawe, ciekawe ..
Może wykorzystam na imieniny taty?
gruebel_2.gif


Tylko nad tym serkiem sie zastanawiam.
Zielona łąka biedronkowa by pasowała ?
jakoś to przyprawić wtedy czy coś ? jakaś papryczka ?
co do sera to nie mam zielonego pojecia. na pewno musi byc tlusty i gesty jak phildelphia. przyprawic mozna jak fantazja podpowiada. pelna dowolnosc
icon_biggrin.gif
 

neta1976

Member
Paź 27, 2007
178
0
16
Kiedyś na szybko przekładałam talarki lajkonika zwykłym serkiem topionym. Też są pyszne. Znikają w zastraszającym tempie. Tylko trzeba robić tuż przed podaniem bo jak dłużej postoją tracą kruchość.