Szpinak awokado i spółka

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Liście świeżego szpinaku
pomidory (koktajlowe sie wspaniale nadają)
boczek
oliwki czarne
awokado
listki bazylii
łyżka pesto
łyżka soku z cytryny
łyżka octu balsamicznego
łyżka oliwy
pieprz

szpinak płuczemy
pomidory kroimy w ćwiartki
boczek kroimy w paseczki i smażymy na chrupiąco
awokado kroimy w półplasterki, skrapiamy sokiem z cytryny

w salaterce układamy szpinak, pomidory, awokado, oliwki, listki bazylii i gorący boczek prosto z patelenki ;)

mieszamy pesto, ocet i oliwę, pieprzymy, polewamy składniki i mieszamy

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
To już wiem, co jemy next time
tooth.gif