Pyszny, orzeźwiający napój, znakomity na upały.
składniki
1 puszka brzoskwiń
1 l soku jabłkowego
1 l niegazowanej wody mineralnej
sposób przygotowania
Sok i wodę schłodzić w lodówce. Brzoskwinie odcedzić i pokroić w kostkę. W dużym dzbanku wodę i sok wymieszać z syropem brzoskwiniowym i wrzucić pokrojone owoce. Ponownie schłodzić w lodówce.
dodatkowe informacje
Jeśli kruszon wyjdzie zbyt słodki, można dodać kilka łyżek soku z cytryny.
składniki
1 puszka brzoskwiń
1 l soku jabłkowego
1 l niegazowanej wody mineralnej
sposób przygotowania
Sok i wodę schłodzić w lodówce. Brzoskwinie odcedzić i pokroić w kostkę. W dużym dzbanku wodę i sok wymieszać z syropem brzoskwiniowym i wrzucić pokrojone owoce. Ponownie schłodzić w lodówce.
dodatkowe informacje
Jeśli kruszon wyjdzie zbyt słodki, można dodać kilka łyżek soku z cytryny.