składniki
4 szkl. mąki
1 kostka margaryny
50 g drożdży
1/2 szkl. mleka
3 łyżeczki cukru pudru
1 jajko
1 op. cukru wanilinowego
marmolada
sposób przygotowania
W garnuszku z ciepłym mlekiem zrobić rozczyn z drożdży, cukru i łyżki mąki. Margarynę zetrzeć na tarce i zagnieść z resztą mąki, cukrem wanilinowym, jajkiem i rozczynem. Następnie ciasto podzielić na osiem części, każdą rozwałkowywać na okrągło i pociąć na osiem kawałków. Każdy kawałek zawijać z marmoladą, formować na kształt rogalika i piec w temp. 150 st. na jasny kolor.
4 szkl. mąki
1 kostka margaryny
50 g drożdży
1/2 szkl. mleka
3 łyżeczki cukru pudru
1 jajko
1 op. cukru wanilinowego
marmolada
sposób przygotowania
W garnuszku z ciepłym mlekiem zrobić rozczyn z drożdży, cukru i łyżki mąki. Margarynę zetrzeć na tarce i zagnieść z resztą mąki, cukrem wanilinowym, jajkiem i rozczynem. Następnie ciasto podzielić na osiem części, każdą rozwałkowywać na okrągło i pociąć na osiem kawałków. Każdy kawałek zawijać z marmoladą, formować na kształt rogalika i piec w temp. 150 st. na jasny kolor.
Ostatnią edycję dokonał moderator: