składniki
1/2 szkl. mąki
1/2 kostki masła
1 szczypta soli
2 łyżki cukru
2 łyżki wody
6 jabłek
3 łyżki konfitury
sposób przygotowania
Z mąki, masła, soli, wody i cukru zagnieść kruche ciasto i wstawić je do lodówki na 2 h. Jabłka obrać, przepołowić, wydrążyć gniazdka nasienne i nadziać konfiturą. Następnie schłodzone ciasto rozwałkować i oblepić nim złożone połówki jabłek. Z okrawków wyciąć 6 listków i przymocować je do jabłek. Upiec je na wyłożonej folią aluminiową blaszce w temp. 150 st. (ok. 30 min).
1/2 szkl. mąki
1/2 kostki masła
1 szczypta soli
2 łyżki cukru
2 łyżki wody
6 jabłek
3 łyżki konfitury
sposób przygotowania
Z mąki, masła, soli, wody i cukru zagnieść kruche ciasto i wstawić je do lodówki na 2 h. Jabłka obrać, przepołowić, wydrążyć gniazdka nasienne i nadziać konfiturą. Następnie schłodzone ciasto rozwałkować i oblepić nim złożone połówki jabłek. Z okrawków wyciąć 6 listków i przymocować je do jabłek. Upiec je na wyłożonej folią aluminiową blaszce w temp. 150 st. (ok. 30 min).
Ostatnią edycję dokonał moderator: