Z "Całusków..." M. Musierowicz
Złociste, lekkie i banalne w przygotowaniu ciasteczka.
składniki
3 jajka
1/2 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 op. cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sposób przygotowania
Ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i partiami dodać do jajek. Łyżeczką wykładać porcje ciasta na wyłożoną folią aluminiową blaszkę. Piec ok. 15 min w temp. 125 st.
Złociste, lekkie i banalne w przygotowaniu ciasteczka.
składniki
3 jajka
1/2 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 op. cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sposób przygotowania
Ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i partiami dodać do jajek. Łyżeczką wykładać porcje ciasta na wyłożoną folią aluminiową blaszkę. Piec ok. 15 min w temp. 125 st.