Labraks z pomidorami*

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
ja w polsce nigdy nie slyszalam o takiej rybie, a szkoda, bo ma bardzo malo osci i pyszne mieso. sprawdzilam nawet i wiem, ze wystepuje takze w morzu baltyckim
icon_mrgreen.gif


oczywiscie w ten sposob mozna przygotowac kazda swieza rybe.

ryby oczyscic z lusek i wnetrznosci, umyc,dokladnie osuszyc. posolic i popieprzyc w srodku i na zewnatrz. do srodka nalozyc troche natki i cieniutki plasterek cytryny. ryby ulozyc w brytfannie, posypac czosnkiem rozdrobnionym, nastepnie pokrojonymi na czastki pomidorami, polac oliwa. piec 15-20 min. w 200 stopniach. po wyjeciu z piekarnika polac oliwa, sokiem z cytryny i obsypac obficie posiekana natka.
smacznego!
branzino.jpg
 

Załączniki

  • branzino.jpg
    branzino.jpg
    130.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

roggie

Member
Lut 14, 2006
1,142
0
0
zdjęcie n1!
ryba i... cytryna i... czosnek i... pomidory i jeszcze natka - mi do szczęścia nic więcej nie trzeba
dzięki za inspirację
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: