- Wrz 4, 2006
- 985
- 0
- 0
ja w polsce nigdy nie slyszalam o takiej rybie, a szkoda, bo ma bardzo malo osci i pyszne mieso. sprawdzilam nawet i wiem, ze wystepuje takze w morzu baltyckim
oczywiscie w ten sposob mozna przygotowac kazda swieza rybe.
ryby oczyscic z lusek i wnetrznosci, umyc,dokladnie osuszyc. posolic i popieprzyc w srodku i na zewnatrz. do srodka nalozyc troche natki i cieniutki plasterek cytryny. ryby ulozyc w brytfannie, posypac czosnkiem rozdrobnionym, nastepnie pokrojonymi na czastki pomidorami, polac oliwa. piec 15-20 min. w 200 stopniach. po wyjeciu z piekarnika polac oliwa, sokiem z cytryny i obsypac obficie posiekana natka.
smacznego!
oczywiscie w ten sposob mozna przygotowac kazda swieza rybe.
ryby oczyscic z lusek i wnetrznosci, umyc,dokladnie osuszyc. posolic i popieprzyc w srodku i na zewnatrz. do srodka nalozyc troche natki i cieniutki plasterek cytryny. ryby ulozyc w brytfannie, posypac czosnkiem rozdrobnionym, nastepnie pokrojonymi na czastki pomidorami, polac oliwa. piec 15-20 min. w 200 stopniach. po wyjeciu z piekarnika polac oliwa, sokiem z cytryny i obsypac obficie posiekana natka.
smacznego!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: