parówki w cieście francuskim*

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
proste, smaczne i efektowne
icon_wink.gif

opakowanie ciasta francuskiego
5 parówek
5 plastrów boczku lub salami
plasterki żółtego sera
ketchub lub inny sosik
rozgrzać piekarnik do 180 stopni, parówki posmarować ketchupem owinąć salami a potem plasterkami zółtego sera. ciasto francuskie podzielic na 5 równych prostokątów. Każdą parówke owinac ciastem, położyc na blaszce i piec 15-20 min. ja posmarowałam wierzch zółtkiem i posypałam parmezanem
smacznego.gif


hotdogkt4.jpg
hotdog10yu1.jpg
hotdog2zg4.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
0
ja też takie robiłam, w niedzielę na wieczorną przekąskę, tylko ja cięłam ciasto fransuskie na paski i owijałam parówkę tak, że utworzyło jakby rurkę, a ketchup i ser żółty kładłam na górze. Bardzo dzieciakom smakowało następnym razem spróbuję po twojemu.
 

edima

Member
Lis 30, 2008
31
0
0
Zpobiłam paróweczki w cieście francuskim... pyszotka była...
ale ... popękały mi... macie na to złoty środek... dlaczego?