Naleśniki robimy oczywiście wg własnego przepisu, ale do ciasta nei dodajemy cukru.
Składniki:
pierś z kurczaka,
kapusta pekińska,
papryka (najlepiej pół zielonej i pół czerwonej),
pół puszki kukurydzy,
mała cebulka,
sól, pieprz, wegeta,, słodka i ostra papryka, łyżeczka majeranku
sos słodko-kwaśny (można też użyć czosnkowy, albo oba razem),
łyżeczka bazyli
Pierś kroimy w kosteczkę i godzinę wcześniej posypujemy przyprawamy i majerankiem. Na rozgrzanym oleju smażymy mięsko.
Szatkujemy kapustę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i pokrojoną w dorbną kosteczkę cebulkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakońcu roztartą w palcach bazylią.
Na naleśniki układamy wąski rządek z mięsa na to surówkę i zwijamy jak tradycyjne naleśniki) Polewamy sosem słodko-kwaśnym.
Smacznego
Składniki:
pierś z kurczaka,
kapusta pekińska,
papryka (najlepiej pół zielonej i pół czerwonej),
pół puszki kukurydzy,
mała cebulka,
sól, pieprz, wegeta,, słodka i ostra papryka, łyżeczka majeranku
sos słodko-kwaśny (można też użyć czosnkowy, albo oba razem),
łyżeczka bazyli
Pierś kroimy w kosteczkę i godzinę wcześniej posypujemy przyprawamy i majerankiem. Na rozgrzanym oleju smażymy mięsko.
Szatkujemy kapustę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i pokrojoną w dorbną kosteczkę cebulkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakońcu roztartą w palcach bazylią.
Na naleśniki układamy wąski rządek z mięsa na to surówkę i zwijamy jak tradycyjne naleśniki) Polewamy sosem słodko-kwaśnym.
Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: