Pierś kurczaka gotowana na parze

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
1
0
Pierś kurczaka gotowana na parze

Bardzo delikatna, ziołowa wędlina na chleb.

1 podwójny filet z kurczaka
1 łyżeczka szałwii
1 łyżeczka rozmarynu
sól
pieprz czarny
1 łyżka oliwy

Filet oczyścić, przekroić, umyć, osuszyć, obsypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na dobę do lodówki.
Gotować na parze ok. 45 minut.
Ostudzone mięso kroić w plasterki.

Znakomicie smakuje na kanapce z dobrym ogórkiem kiszonym.

n2412.jpg
 

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Znakomity przepis. Bałam sie trochę tej szałwi ale wyszło rewelacyjnie. Mieso jest bardzo miekkie i soczyste.
 

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Pierś jest przepyszna. Soczysta, mięciutka i pachnąca.
 

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
1
0
Fajnie, że smakowała. Jeszcze lepsza jest z grilla, latem nawet więcej grilowaliśmy, żeby było też na kanapki.
 

Penia

Member
Wrz 15, 2004
376
0
0
Zankomita, mięciutka i soczysta. Miałabyć do chleba na zimno, ale moi panowie najpierw wybrzydzali (gotowane, z szałwią...), a potem nim się obejrzałam to pożarli na ciepło połowę :lol:
 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
dobre, ale rzeczywiscie z ogorkiem kiszonym (konserwowym) lepiej podac, bo wyraźnie polepsza smak
 

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
1
0
Jak najbardziej mogą.