- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0
- 175 g jogurtu cytrynowego
- 80 g cukru drobnego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 50 g śmietany (30%)
- 250 g jogurtu
Jogurt cytrynowy zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać dobrze schłodzoną śmietanę i zwykły jogurt, wymieszać. Włożyć mieszankę do zamrażarki na 20 minut (nie dłużej) a następnie krótko ubić i przełożyć do maszynki do lodów. Pozostawić w niej na ok. 30-40 minut (czas zależy od maszyny). Początkowo masa może wyglądać na grudkowatą, ale z czasem zrobi się gładka. Otrzymamy ok. 0,8 l lodów.
Przepis podaję na życzenie Malgosimi.
Źródło: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0834.htm
- 80 g cukru drobnego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 50 g śmietany (30%)
- 250 g jogurtu
Jogurt cytrynowy zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać dobrze schłodzoną śmietanę i zwykły jogurt, wymieszać. Włożyć mieszankę do zamrażarki na 20 minut (nie dłużej) a następnie krótko ubić i przełożyć do maszynki do lodów. Pozostawić w niej na ok. 30-40 minut (czas zależy od maszyny). Początkowo masa może wyglądać na grudkowatą, ale z czasem zrobi się gładka. Otrzymamy ok. 0,8 l lodów.
Przepis podaję na życzenie Malgosimi.
Źródło: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0834.htm