- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka gorącej wody
- 900 g melona cukrowego Charentais
- 2 limonki
- melisa cytrynowa
Cukier rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić. Melon przekroić, wybrać pestki, miąższ pokroić i wrzucić do blendera, dodać syrop z wody i cukru oraz sok z 2 limonek. Zmiksować i przełożyć masę do maszynki do lodów. Pozostawić w niej na ok. 30 minut.
Przepis podaję na życzenie Malgosimi.
Źródło: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1857.htm
- 1 łyżka gorącej wody
- 900 g melona cukrowego Charentais
- 2 limonki
- melisa cytrynowa
Cukier rozpuścić w gorącej wodzie, schłodzić. Melon przekroić, wybrać pestki, miąższ pokroić i wrzucić do blendera, dodać syrop z wody i cukru oraz sok z 2 limonek. Zmiksować i przełożyć masę do maszynki do lodów. Pozostawić w niej na ok. 30 minut.
Przepis podaję na życzenie Malgosimi.
Źródło: http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1857.htm