Losos pieczony w folii*

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
IMG_0521.jpg


na 4 osoby:

filet z lososia lub 2 z pstraga(ok.1 kg)
pieprz
vegeta
koperek
czosnek granulowany lub przyprawa czosnkowa

maslo pociete w kawalki lub stopione

Rybe umyc i wytrzec,posypac przyprawami,oblozyc lub polac maslem.Zawinac w folie alumin.Piec w 200*C ok.30 min.

Polecam surowke na polslodko.

Proste danie ktore robi sie samo.
 

Załączniki

  • IMG_0521.jpg
    IMG_0521.jpg
    190 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
uwielbiam lososia i tego na 100% zrobie... mniam
mniam.gif
 

domel

Member
Kwi 27, 2009
1
0
0
ja do tego łososi polecam masło czosnkowe wystarczy rozetrzeć czosnek ze solą i wymieszać z masłem i z cytrynką na rybkę
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
jest po prostu pyszny!!!!
ewentualnie do łososi dorzucam ćwiartki z jabłuszek z rozmarynem maja cudowny smak i aromat
lecker.gif
 

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
0
0
uwielbiam tak przyrządzonego łososia. Weszlam zeby poszukać innego (nowego) sposobu, ale jednak zostane przy tym.
Zaraz będe robić
lecker.gif

 

wika

Member
Cze 22, 2006
3,636
0
36
Iva dziękuję za podciągnięcie tematu
anbetung.gif
Wczoraj zrobiłam w ten sposób filety z pstrąga - rewelacja!!
 

polonistka

Member
Mar 26, 2008
1,963
0
36
U mnie do takiego łososia zawsze:
-świeży czosnek
-plastry cytryny na wierzch, łosoś fajnie przechodzi aromatem w trakcie pieczenia