zapiekanka z pieczarkami

pszczolka

Member
Maj 27, 2007
41
0
0


2 bagietki, 2 cebule, 40 dag pieczarek, 20 dag sera, pół kapusty pekińskiej, pół papryki, pół puszki kukurydzy, majonez, sól, pieprz, ketchup

Bagietki przekroić na pół. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni. Pokroić pieczarki i wrzucić do zarumienionej cebuli. Podsmażać aż pieczarki zmięką. Przyprawić solą, pieprzem. Farsz ułożyć na bagietkach i posypać starkowanym serem. Zapiekać ok 5min.

Kapustę pekińska posiekać dodać pokrojoną paprykę i kukurydzę, przyprawić i dodać majonezu.

Na podpieczone bagietki ułożyć surówkę. Można położyć również plasterki pomidora, ogórka. Polać ketchupem.

DAnie błyskawiczne i bardzo smaczne.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Brzmi ciekawie
gruebel_2.gif
Do wypróbowania
icon_mrgreen.gif
daumen.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Swego czasu robilam tylko z pieczarkami, jakas wedlina drobno pokrojona (czasem bez), z serem i z ketchup-em- wychodzilo pycha
icon_biggrin.gif

Kiedys sprobuje Twojej wersji, Pszczolko
icon_biggrin.gif