- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
4 zielone jabłka granny smith
sok z cytryny
syrop zagotowany z 400 ml wody i 200 g cukru, dobrze schłodzony
Jabłka pokroić w ćwiartki (bez ogryzka ale ze skórą), skropić cytryną, schlodzić przez godzinę w zamrażalniku. Gordon, który jest autorem przepisu, twierdzi, że to pogłębia kolor - faktycznie kolor sorbetu jest cudny.
Następnie jabłka zmiksować i przetrzeć i wymieszać dobrze z syropem. Mrozić w maszynce do lodów
sok z cytryny
syrop zagotowany z 400 ml wody i 200 g cukru, dobrze schłodzony
Jabłka pokroić w ćwiartki (bez ogryzka ale ze skórą), skropić cytryną, schlodzić przez godzinę w zamrażalniku. Gordon, który jest autorem przepisu, twierdzi, że to pogłębia kolor - faktycznie kolor sorbetu jest cudny.
Następnie jabłka zmiksować i przetrzeć i wymieszać dobrze z syropem. Mrozić w maszynce do lodów
Ostatnią edycję dokonał moderator: