sorbet z zielonych jabłek Gordona Ramsaya

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
4 zielone jabłka granny smith
sok z cytryny
syrop zagotowany z 400 ml wody i 200 g cukru, dobrze schłodzony

Jabłka pokroić w ćwiartki (bez ogryzka ale ze skórą), skropić cytryną, schlodzić przez godzinę w zamrażalniku. Gordon, który jest autorem przepisu, twierdzi, że to pogłębia kolor - faktycznie kolor sorbetu jest cudny.
Następnie jabłka zmiksować i przetrzeć i wymieszać dobrze z syropem. Mrozić w maszynce do lodów


 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Zrobilam! Zrobilam!

Smakowaly mi, tylo jak zwykle dla mnie za slodkie, ale to kwestia wyjatkowo wrazliwych kubkow smakowych na slodycz
icon_redface.gif


Powtorze jeszcze raz, ale z syropem z ok. 120 g, wtedy juz bedzie idealnie
icon_wink.gif


Malgosimi, bardzo dziekuje
bussi.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Fotke jablka tylko chcialam wkleic (mozna
icon_question.gif
)
Wygoglowalam
fiesgrins.gif

granny_smith_jpg.jpg
 

Załączniki

  • granny_smith_jpg.jpg
    granny_smith_jpg.jpg
    19.6 KB · Wyświetleń: 0