- Lut 28, 2007
- 738
- 0
- 0
CIASTO:
3 szkl. maki pszennej
1 szkl. cukru
1 kostka margaryny
4 żółtka
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA SEROWA:
2 szkl.cukru pudru
1200 g białego półtłustego sera
1 kostka margaryny
5 jajek
1 łyżka maki ziemniaczanej lub budyniu
Przygotowanie ciasta:
Margaryne rozpuscic.Mąkę połączyć ze wszystkimi składnikami i zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na godzinę.
Masa serowa:
Ser dwukrotnie zemleć.Jajka utrzec z cukrem i margaryną.Dodac ser,utrzeć na puszysta masę.Wsypać mąkę lub budyń,wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie czesci.Blache o wymiarach 25*40 wyłożyc papierem i zetrzeć na nia połowę ciasta.Na ciasto wyłożyć masę serową oraz starta pozostałą część ciasta. Piec 60 min w temp.180-200.
Przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe.
3 szkl. maki pszennej
1 szkl. cukru
1 kostka margaryny
4 żółtka
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA SEROWA:
2 szkl.cukru pudru
1200 g białego półtłustego sera
1 kostka margaryny
5 jajek
1 łyżka maki ziemniaczanej lub budyniu
Przygotowanie ciasta:
Margaryne rozpuscic.Mąkę połączyć ze wszystkimi składnikami i zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na godzinę.
Masa serowa:
Ser dwukrotnie zemleć.Jajka utrzec z cukrem i margaryną.Dodac ser,utrzeć na puszysta masę.Wsypać mąkę lub budyń,wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie czesci.Blache o wymiarach 25*40 wyłożyc papierem i zetrzeć na nia połowę ciasta.Na ciasto wyłożyć masę serową oraz starta pozostałą część ciasta. Piec 60 min w temp.180-200.
Przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe.