- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
oto jedno z pierwszych dan jakiego nauczylam sie na obczyznie
szybkie i - dla lubiacych fasolke - baaardzo dobre
Fasolka szparagowa w pomidorach
1/2 kg fasolki szparagowej
1 cebula
3 lyzki oliwy z oliwek
1/2 kg dobrze dojrzalych pomidorow
3 zabki czosnku
1 lyzeczka posiekanej natki pietruszki
sol, pieprz
Fasolke umyc, osuszyc, uciac konce, ewentualnie przeciac na pol.
Posiekana cebulke przesmazyc na oliwie, nastepnie wrzucic fasolke
i dusic z cebulka ok. 10 min. Dorzucic pokrojone w kostke pomidory,
zmiazdzony czosnek i przyprawy. Przykryc i dogotowac (30-45 min).
(niestety zdjec jak na razie nie posiadam...
)
PS. Niestety, nie pamietam z jakiej ksiazki pochodzi ten przepis, wiem tylko, ze z jakiejs francuskojezycznej czytanej 13 lat temu uczac sie gotowania

szybkie i - dla lubiacych fasolke - baaardzo dobre

Fasolka szparagowa w pomidorach
1/2 kg fasolki szparagowej
1 cebula
3 lyzki oliwy z oliwek
1/2 kg dobrze dojrzalych pomidorow
3 zabki czosnku
1 lyzeczka posiekanej natki pietruszki
sol, pieprz
Fasolke umyc, osuszyc, uciac konce, ewentualnie przeciac na pol.
Posiekana cebulke przesmazyc na oliwie, nastepnie wrzucic fasolke
i dusic z cebulka ok. 10 min. Dorzucic pokrojone w kostke pomidory,
zmiazdzony czosnek i przyprawy. Przykryc i dogotowac (30-45 min).
(niestety zdjec jak na razie nie posiadam...

PS. Niestety, nie pamietam z jakiej ksiazki pochodzi ten przepis, wiem tylko, ze z jakiejs francuskojezycznej czytanej 13 lat temu uczac sie gotowania

Ostatnią edycję dokonał moderator: