- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
szybka i bardzo dobra zapiekanka ziemniaczano-serowa
½ kg ziemniakow
2 pomidory
100g mozzarelli
maly kieliszek bialego wytrawnego wina
4 lyzki oliwy z oliwek
oregano, sol, pieprz
Ziemniaki ugotowac w skorkach w nieosolonej wodzie, wystudzic, obrac, pokroic w plastry. W zaroodpornym naczyniu ukladac na przemian plastry ziemniakow i mozarelli, wlac wino, olej, doprawic. Pomidory obrac ze skorki i pokroic w plasterki. Ulozyc na gorze i posypac oregano. Wlozyc do nagrzanego na 180° pieca na ok. 15 min.
Przepis pochodzi z jakiegos francuskojezycznego czasopisma (sprzed 10 lat...
½ kg ziemniakow
2 pomidory
100g mozzarelli
maly kieliszek bialego wytrawnego wina
4 lyzki oliwy z oliwek
oregano, sol, pieprz
Ziemniaki ugotowac w skorkach w nieosolonej wodzie, wystudzic, obrac, pokroic w plastry. W zaroodpornym naczyniu ukladac na przemian plastry ziemniakow i mozarelli, wlac wino, olej, doprawic. Pomidory obrac ze skorki i pokroic w plasterki. Ulozyc na gorze i posypac oregano. Wlozyc do nagrzanego na 180° pieca na ok. 15 min.
Przepis pochodzi z jakiegos francuskojezycznego czasopisma (sprzed 10 lat...