- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
Piekarnik na 200 stopni
Kilka ziemniaków ugotowac w mundurkach, Obrac i pokroić w dość cienkie plastry
Ułozyc w żaroodpornym naczyniu.
Sos:
1 cebulę posiekać, obsmazyć na maśle. Dodać odrobinę mąki. Zalac 300 ml bulionu i 1 szklanką smietany (ja daję albo Piątnicę albo Łaciatą do zup i sosow). Podgrzać. Doprawić pikantnie (chilli, pieprz, sól..)
Do sosu wrzucić 150 -200 g krewetek. Poddusić całość prze kilka minut.
Łososia swiezego pokroić w paski (dość cienkie)* . Skropić cytryną. Ułożyc na ziemniakach. Zalać sosem.
Piec około 20 minut.
* wędzony w plasterki też moim zdaniem sie nadaje.
Kilka ziemniaków ugotowac w mundurkach, Obrac i pokroić w dość cienkie plastry
Ułozyc w żaroodpornym naczyniu.
Sos:
1 cebulę posiekać, obsmazyć na maśle. Dodać odrobinę mąki. Zalac 300 ml bulionu i 1 szklanką smietany (ja daję albo Piątnicę albo Łaciatą do zup i sosow). Podgrzać. Doprawić pikantnie (chilli, pieprz, sól..)
Do sosu wrzucić 150 -200 g krewetek. Poddusić całość prze kilka minut.
Łososia swiezego pokroić w paski (dość cienkie)* . Skropić cytryną. Ułożyc na ziemniakach. Zalać sosem.
Piec około 20 minut.
* wędzony w plasterki też moim zdaniem sie nadaje.
Ostatnią edycję dokonał moderator: