Hiram skandynawski

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,345
3,600
113
Cieszę się, Tatter i życzę smacznego!
icon_smile.gif


Polecam jeszcze ten sos do mięs i pasztetów:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20979
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Poszlam obaczyc i...podoba mi sie...widze, ze do syra tyz sie nada
icon_wink.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
sezon rabarbarowy rozpoczety
icon_smile.gif


przyznaje, ze mam ochote na ten hiram, ale... przeraza mnie ten kilogram cukru
gruebel_2.gif


czy myslisz Joanno, ze moge zmniejszyc te ilosc? bardzo zmniejszyc?
icon_wink.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
jobi @ 27 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=696898Bea, ja bym ze zmniejszaniem uważała. Rabarbar jest bardzo kwaśny. Trochę można, ale nie za dużo, bo będzie "za uszami drzeć"
icon_smile.gif
to fakt; moze bede probowac w trakcie dosypywania cukru
icon_wink.gif

CYTATA stosunek 1:1 jest typowy dla konfitur, dletego zjada się ich odrobię do morza gorzkiej herbaty
icon_smile.gif
(ja tak robię)
wiem niestety, i dlatego nie robie juz typowych konfitur, bo chce czuc smak owocow, a nie cukru
icon_wink.gif

ale oczywiscie, wszystko zalezy od owocu
dzieki za odpowiedz Jobi, bede testowac
icon_smile.gif
 

JustynaW

Member
Kwi 14, 2007
66
0
0
A ja technicznie sie pytam - ile słoików tego cuda wyszło?
 

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
mam tylko imbir w proszku ile mam dodać ?
gruebel_2.gif

nie trzeba gotować słoików po zamknięciu ?
icon_rolleyes.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Joanno-dzięki za przepis.
anbetung.gif
icon_biggrin.gif



Ewelinko-odnośnie gotowania słoików-tylko dobrze zakręciłam i odwróciłam do góry dnem na 2-3godziny.Leżały sobie pod kocem.Nie trzeba gotować.
 

JustynaW

Member
Kwi 14, 2007
66
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Joanno! Joanno!! Joaaaannoooo!!!
ta konfitura jest bosssska!!! zrobilam z nieco mniejszej porcji (700g rabarbaru) i oczywiscie dalam mniej cukru
icon_wink.gif

podczas smazenia pachnialo w calym mieszkaniu i ten smak!
juz wiem, ze zrobie z jeszcze jednej porcji
icon_smile.gif

bardzo dziekuje za przepis
cvety.gif


i... chcialam zapytac czy pozwolisz, ze podziele sie przepisem na moim blogu?