Hiram skandynawski

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,370
3,643
113
Cieszę się bardzo, że Wam konfitura zasmakowała.
icon_smile.gif

Beo, to nie mój przepis, ale wierzę gorąco, że jego autor nie widzi przeciwskazań...
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
a ja sobie siedze teraz przy kompie i wcinam ten hiram na chlebku wieloziarnistym z przepisu Alexandry. Mniam, zycie jest piekne ;)
A do rabarbaru dodalam mnostwo imbiru, odrobine cynamonu i 2 garsci rodzynek - wyszedl super, ostro- slodko - kwasny. Wielkie dzieki za przepis
icon_smile.gif
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,452
315
83
Ja także sie skusiłam i nie żałuje
daumen.gif
mniam.gif
.Ten zapach i smak , troszkę się obawiałam połączenia imbiru i rabarbaru ale wyszło super . Dałam na jeden kg. rabarbaru nie całą łyżeczkę imbiru w proszku i mniej cukru . Oto efekt
mniam.gif

rabar.JPG
 

Załączniki

  • rabar.JPG
    rabar.JPG
    58.9 KB · Wyświetleń: 3

ciotkazuzanna

Member
Maj 20, 2008
20
0
0

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Rabarbar juz zapakowany w butle, czeka na jutro.
icon_biggrin.gif
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Potwierdzam hiram jest wspaniały !!

Niestety zbyt późno sie zreflektowałam, bo u mnie rabarbar już za 5zł/ kg stoi :|
ale z pewnością do powtórki w przyszłym roku.
Pycha.

!
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
zrobiłam - pyszne, tylko następnym razem chyba dam mniej imbiru 9miałam świeży) i chyba dałam za dużo - bo 3 takie solidne łyzki a miały może być płaskie? bo jest to dośc pikantne
Ma być takie pikantne?
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,343
1,415
113
Ja nie robiłam, ale zawsze jak w przepisie jest napisane łyżka lub łyżeczka daję płaskie. Zazwyczaj w przepisach jest zaznaczane, że mają być kopiaste.
 

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Ja dalam 3 plaskie imbiru w proszku i wyszedl ostry. Polecam jednak zmniejszenie ilosci imbiru co najmniej o jedna lyzke.
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
olcieek @ 13 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=716424ja to chyba dałam jedną pełną i wydawał mi się mega ostry
icon_lol.gif
to sobie wyobraźcie mój hiram - z 3 kopiastych łyżek swieżego imbiru.

Mąz powiedzial "więcej tego czegoś nie rób..."

Uznałam, że będzie mozna wykorzystać do herbaty rozgrzewającej na zime, ale jako konfiturkę do pieczywa to na pewno nie