- Wrz 13, 2004
- 1,003
- 0
- 0
składniki:
szpinak
1 – 2 jajka
1 – 2 ząbki czosnku
sos sojowy
pieprz
opcjonalnie feta
Czosnek drobno posiekać wrzucić do garnka/ patelni i podsmażyć. Dodać kilka (4 – 5) kulek zamrożonego szpinaku, dolać wody i poddusić. W międzyczasie rozgrzać drugą patelnię i usmażyć z roztrzepanych jajek omlet. Pod koniec gotowania szpinaku dodać sos sojowy, pieprz i opcjonalnie pokrojoną w kostkę fetę. Farsz nałożyć na połowę omleta, złożyć i chwilkę potrzymać na patelni. Omlet zsunąć na talerz.
szpinak
1 – 2 jajka
1 – 2 ząbki czosnku
sos sojowy
pieprz
opcjonalnie feta
Czosnek drobno posiekać wrzucić do garnka/ patelni i podsmażyć. Dodać kilka (4 – 5) kulek zamrożonego szpinaku, dolać wody i poddusić. W międzyczasie rozgrzać drugą patelnię i usmażyć z roztrzepanych jajek omlet. Pod koniec gotowania szpinaku dodać sos sojowy, pieprz i opcjonalnie pokrojoną w kostkę fetę. Farsz nałożyć na połowę omleta, złożyć i chwilkę potrzymać na patelni. Omlet zsunąć na talerz.