Ryż z patelni

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ryż z patelni słodko - pikantny

S4020633.jpg

1. Ryż ugotować.

2. Na patelni zeszkilć na oleju posiekaną cebulkę, po chwili dodać pokrojonego w kawałki ananasa z puszki. Dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki ostrej papryki i 1/2 łyżeczki curry. Wymieszać.
Dodać łyżkę sosu sojowego, czerwoną fasolę z puszki i łyżeczkę miodu wielokwiatowego, wymieszać.

3. Dodać ugotowany ryż, posiekaną paprykę konserwową i cień
icon_mrgreen.gif
czosnku ( 1/2 przeciśniętego ząbka).
Chwilę smażyć razem. Podawać.

Może być to samodzielna porawa, idealna na obiad lub wczesną kolację, może być też dodatkiem do mięs, zwłaszcza pieczonych czy z grilla i ryb.

(u nas dziś będzie do "piersi w sambalu" Marghe mniam.gif)
( Przyprawy podane w proporcji na 1 torebkę ryżu)

SMACZNEGO!
mniam.gif


wink.gif
 

Załączniki

  • mniam.gif
    mniam.gif
    4.7 KB · Wyświetleń: 1
  • S4020633.jpg
    S4020633.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: