- Lis 21, 2006
- 15,028
- 2
- 0
Ryż z patelni słodko - pikantny
1. Ryż ugotować.
2. Na patelni zeszkilć na oleju posiekaną cebulkę, po chwili dodać pokrojonego w kawałki ananasa z puszki. Dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki ostrej papryki i 1/2 łyżeczki curry. Wymieszać.
Dodać łyżkę sosu sojowego, czerwoną fasolę z puszki i łyżeczkę miodu wielokwiatowego, wymieszać.
3. Dodać ugotowany ryż, posiekaną paprykę konserwową i cień
czosnku ( 1/2 przeciśniętego ząbka).
Chwilę smażyć razem. Podawać.
Może być to samodzielna porawa, idealna na obiad lub wczesną kolację, może być też dodatkiem do mięs, zwłaszcza pieczonych czy z grilla i ryb.
(u nas dziś będzie do "piersi w sambalu" Marghe )
( Przyprawy podane w proporcji na 1 torebkę ryżu)
SMACZNEGO!
1. Ryż ugotować.
2. Na patelni zeszkilć na oleju posiekaną cebulkę, po chwili dodać pokrojonego w kawałki ananasa z puszki. Dodać 1 łyżeczkę papryki słodkiej, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki ostrej papryki i 1/2 łyżeczki curry. Wymieszać.
Dodać łyżkę sosu sojowego, czerwoną fasolę z puszki i łyżeczkę miodu wielokwiatowego, wymieszać.
3. Dodać ugotowany ryż, posiekaną paprykę konserwową i cień
Chwilę smażyć razem. Podawać.
Może być to samodzielna porawa, idealna na obiad lub wczesną kolację, może być też dodatkiem do mięs, zwłaszcza pieczonych czy z grilla i ryb.
(u nas dziś będzie do "piersi w sambalu" Marghe )
( Przyprawy podane w proporcji na 1 torebkę ryżu)
SMACZNEGO!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: