1/2 kg skrzydełek przeciąć każde na dwie części.Lekko posypać solą i pieprzem naturalnym. Panierować w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron .Ułożyć w garnku i zalać sosem.Gotować 1 godz. na wolnym ogniu.Gdyby sos zbyt wyparował uzupełnic wodą. Doskonałe z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem np. pomodora, papryki, świeżego ogórka.
sos:
3/4 szklanki wody
1/2 szklanki octu winnego
1/4 szklanki cukru
1/3 szklamni magi
3 łyżki łagodnego keczupu
Wszystkie składniki wymieszać i zimnym sosem zalać skrzydełka.
sos:
3/4 szklanki wody
1/2 szklanki octu winnego
1/4 szklanki cukru
1/3 szklamni magi
3 łyżki łagodnego keczupu
Wszystkie składniki wymieszać i zimnym sosem zalać skrzydełka.
Ostatnią edycję dokonał moderator: