Skrzydełka w słodkim sosie*

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
1/2 kg skrzydełek przeciąć każde na dwie części.Lekko posypać solą i pieprzem naturalnym. Panierować w jajku i smażyć na złoty kolor z obu stron .Ułożyć w garnku i zalać sosem.Gotować 1 godz. na wolnym ogniu.Gdyby sos zbyt wyparował uzupełnic wodą. Doskonałe z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem np. pomodora, papryki, świeżego ogórka.
sos:
3/4 szklanki wody
1/2 szklanki octu winnego
1/4 szklanki cukru
1/3 szklamni magi
3 łyżki łagodnego keczupu
Wszystkie składniki wymieszać i zimnym sosem zalać skrzydełka.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

m.agga

Member
Lis 7, 2008
97
0
0
Witaj, mam pytanko- panierowac je w samym jajku i smażyc czy w jajku i bułce?? czy w jajku i mące??
Proszę o odpowiedź, skrzydełka beda na obiad a nie chce popełnić gafy
gruebel_2.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Nie jestem autorką przepisu, ale faktycznie wynika z niego, żeby panierować tylko w jajku.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: