- Wrz 13, 2004
- 1,003
- 0
- 0
składniki
pierś z kurczaka lub kiełbasa nadająca się do smażenia
4 ogórki kiszone
przecier pomidorowy
makaron spaghetti
Mięso pokroić na paseczki/ półplasterki i podsmażyć na oleju. Na patelnię dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone, po chwili dodać przecier pomidorowy. Trzymać na ogniu ok. 5 – 7 min. Podawać z ugotowanym makaronem.
Jeżeli dla kogoś sos jest za gęsty można rozrzedzić go wodą, wtedy też lepiej dodać trochę ketchupu. W sezonie pomidory również wchodzą w skład dania.
pierś z kurczaka lub kiełbasa nadająca się do smażenia
4 ogórki kiszone
przecier pomidorowy
makaron spaghetti
Mięso pokroić na paseczki/ półplasterki i podsmażyć na oleju. Na patelnię dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone, po chwili dodać przecier pomidorowy. Trzymać na ogniu ok. 5 – 7 min. Podawać z ugotowanym makaronem.
Jeżeli dla kogoś sos jest za gęsty można rozrzedzić go wodą, wtedy też lepiej dodać trochę ketchupu. W sezonie pomidory również wchodzą w skład dania.