Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami

Ania D.

Member
Gru 9, 2005
363
0
0
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami

3 czerwone papryki
2-3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 – 1 1/2 szklanki uduszonych z cebulą pieczarek
oliwa/olej
sól
majeranek
bazylia
pieprz ziołowy

Paprykę umyć, wyciąć środek od ogonka tak, by papryka została cała. Lekko oprószyć ją solą w środku. Kaszę, pieczarki z cebulą doprawić solą, majerankiem, bazylią i pieprzem ziołowym. Wkładać farsz do papryk. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą/olejem, położyć papryki, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić do miękkości w gorącym piekarniku.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
no prosze, tez dobry pomysl; bo ja zazwyczaj faszeruje tylko ryzem...