Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami
3 czerwone papryki
2-3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 – 1 1/2 szklanki uduszonych z cebulą pieczarek
oliwa/olej
sól
majeranek
bazylia
pieprz ziołowy
Paprykę umyć, wyciąć środek od ogonka tak, by papryka została cała. Lekko oprószyć ją solą w środku. Kaszę, pieczarki z cebulą doprawić solą, majerankiem, bazylią i pieprzem ziołowym. Wkładać farsz do papryk. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą/olejem, położyć papryki, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić do miękkości w gorącym piekarniku.
3 czerwone papryki
2-3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 – 1 1/2 szklanki uduszonych z cebulą pieczarek
oliwa/olej
sól
majeranek
bazylia
pieprz ziołowy
Paprykę umyć, wyciąć środek od ogonka tak, by papryka została cała. Lekko oprószyć ją solą w środku. Kaszę, pieczarki z cebulą doprawić solą, majerankiem, bazylią i pieprzem ziołowym. Wkładać farsz do papryk. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą/olejem, położyć papryki, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić do miękkości w gorącym piekarniku.