kermidt @ 30 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652115Przyszłam zobaczyć co to za majonez z nadzieją na coś bez surowego jajka. Ja go zjem ale jedyna w domu.
Surowego jajka nie podałabym po tak długim staniu, nawet w lodówce.
A robią majonez z aquafaby. Zawsze obiecuję sobie spróbować, ale coś mi nie idzie wykonanie planu.Ha! Dzisiaj na warsztatach robiliśmy majonez na sojowym mleku, occie jabłkowym, musztardzie i oleju.Oczywiście sól i pieprz do tego.
qd @ 30 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652139Ha! Dzisiaj na warsztatach robiliśmy majonez na sojowym mleku, occie jabłkowym, musztardzie i oleju.Oczywiście sól i pieprz do tego.i wychodzi to gęste jak zakręcisz?
Za boga chińskiego nie widzę tego.
kermidt @ 30 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652149i wychodzi to gęste jak zakręcisz?
Za boga chińskiego nie widzę tego.Geste, jak więcej oleju wlejesz to nawet bardzo bardzo gęste.
Tutaj masz przepis https://wegannerd.blogspot.com/2017/04/jak-...-majonez-z.html i ja go dzisiaj na warsztatach z autorką wlaśnie robiłam i jadłąm potem
kermidt @ 1 Dec 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652172Dzieki, pisza ze z migdalowym tez wyjdzie, bo ja sojowe omijam.
To gestnienie majo to jakis cud dla mniea widac na zdjeciu, ze sie nei leje. Trzyma forme.
Nie mam nic przeciwko jajkom, wrecz przeciwnie, ale dla mnie samej za duzo majo z jednego jajka.
Mam nadzieje, ze recznym blenderem tez sie ukreci. Wole zrobic w sloiku do przechowywania i umyc tylko koncowke. Nie lubie mycia kielichaAleż tak, używaliśmy żyrafy!
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia