Challah na zakwasie

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
Merci
icon_biggrin.gif
Nie, robię to:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20773
Wczoraj w nocy, na moje nieszczęście, oglądałam Mirabelkowe zdjęcia tego warkocza
icon_wink.gif
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Melduję, że zrobiłam i już pół oddałam w dobre ręce
icon_mrgreen.gif
Jest wspaniała!

1215422139_fd6b64636c.jpg

1216288660_95e7ff44d5.jpg

P.S. Proszę o info czy te zdjęcia u was wyglądają w porządku, czy nie są za jasne albo za ciemne, a może zbyt kontrastowe? Coś mi się monitor popsuł i żle wyświetla kolory etc.
 

Załączniki

  • 1216288660_95e7ff44d5.jpg
    1216288660_95e7ff44d5.jpg
    155.6 KB · Wyświetleń: 3
  • 1215422139_fd6b64636c.jpg
    1215422139_fd6b64636c.jpg
    155.2 KB · Wyświetleń: 3

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Challah "cymes"! A zdjecia...tyz pikne!
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Mam jeszcze jedno pytanie. Wszystkie z Was użyły oleju kukurydzianego? Bo przyznam się, że takiego nie posiadam i dałam po prostu zwykłego oleju słonecznikowego. Dopiero jak przyjdzie mi paczka z mąkami i olejem spróbuję w wersji oryginalnej
icon_wink.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Pewnie, ze mozna...maslo zmieni jednak smak pieczywa...olej kukurydziany bardzo tu pasuje
icon_biggrin.gif
 

aga9999

Member
Sie 22, 2006
974
0
0
Mirabbelko, dziękuję za fantastyczny przepis
anbetung.gif
Chałka jest wyśmienita! Moja jest ciut ciemniejsza bo dodałam zamiast miodu melasy. Popełniłam jeden błąd - zrobiłam z 1/2 porcji..
Zdjęcia niestety nie są piękne bo z lampą i trochę się śpieszyłam, no i chałka nie jest zbyt urodziwa, ale to pierwszy mój wypiek tego typu
icon_biggrin.gif


IMGP2038.JPG
chalka_mirabelki1.JPG
 

Załączniki

  • chalka_mirabelki1.JPG
    chalka_mirabelki1.JPG
    232.2 KB · Wyświetleń: 3
  • IMGP2038.JPG
    IMGP2038.JPG
    210.4 KB · Wyświetleń: 3

4szymki

Member
Sie 20, 2007
87
0
0
Rewelacyjna. W środku niczym wata cukrowa. Miałam tylko problemy z zaplataniem tych warkoczy. Ale będę trenować.
 

Załączniki

  • P1010810.JPG
    P1010810.JPG
    397.7 KB · Wyświetleń: 1

worldsapart

Member
Kwi 29, 2008
36
0
0
moj Challah siedzi juz w worku foliowym i urosnie. Nie mniej jednak musze przyznac, ze mialam z nim problemy. Chyba jeszcze nigdy nie nameczylam sie tak przy robieniu pieczywka. Nie rozgryzlam niestety zawijania w warkocz. Mimo ze Tatter objasnila caly proces bardzo dokladnie. Widocznie to nie na moje mozliwosci, chociaz nie poddam sie i bede probowac:) mam nadzieje, ze chalka wyjdzie pyszna, chociaz widze juz, ze bedzie niezbyt proporcjonalna, ale to nic:)