- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
doskonaly do grila (miesa, warzywa)
1 szkl kus-kus (nie najmniejszego)
1 lyzka oliwy
3-4 lyzki natki
2 lyzki dymki
1 lyzeczka startej skorki cytrynowej
1/2 lyzeczki suszonego tymianku (mozna dac podwojna ilosc swiezego)
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki czarnego pieprzu
1 i 1/4 szkl. gotujacego sie rosolu (moze byc z kostki drobiowy lub warzywny)
2 lyzki soku z cytryny.
Rozgrzac na srednim ogniu oliwe. Dodac kuskus i przyprawy i podgrzewac mieszajac, zeby sie dobrze polaczylo okolo minuty. Dodac gotujacy sie rosol, zamieszac i odstawic pod przykryciem (bez gotowania!) do zmiekniecia. Caly plyn sie wchlonie. Kocham kuskus takze dlatego, ze trwa to 5-8 minut.
Wymieszac, zeby byl pulchny i podawac.
1 szkl kus-kus (nie najmniejszego)
1 lyzka oliwy
3-4 lyzki natki
2 lyzki dymki
1 lyzeczka startej skorki cytrynowej
1/2 lyzeczki suszonego tymianku (mozna dac podwojna ilosc swiezego)
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki czarnego pieprzu
1 i 1/4 szkl. gotujacego sie rosolu (moze byc z kostki drobiowy lub warzywny)
2 lyzki soku z cytryny.
Rozgrzac na srednim ogniu oliwe. Dodac kuskus i przyprawy i podgrzewac mieszajac, zeby sie dobrze polaczylo okolo minuty. Dodac gotujacy sie rosol, zamieszac i odstawic pod przykryciem (bez gotowania!) do zmiekniecia. Caly plyn sie wchlonie. Kocham kuskus takze dlatego, ze trwa to 5-8 minut.
Wymieszac, zeby byl pulchny i podawac.
Ostatnią edycję dokonał moderator: