- Sie 11, 2005
- 962
- 0
- 0
Składniki:
6 kolorowych papryk
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
500gr szpinaku
500gr mieszanego mielonego mięsa
3 jajka
2 bułeczki namoczone w mleku
pieprz, sól
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka tymianku
Paprykę umyć , ściąć kapelusze i wyczyścić w środku.
Cebulkę i czosnek podsmażyć na masełku , dodać szpinak , przesmażyć . Ostudzić.
Wymieszać mięso z resztą składników, dodać mase szpinakową. Farszem nadziać papryki , wyłożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec 60minut w 200 stopniach.
6 kolorowych papryk
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
500gr szpinaku
500gr mieszanego mielonego mięsa
3 jajka
2 bułeczki namoczone w mleku
pieprz, sól
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka tymianku
Paprykę umyć , ściąć kapelusze i wyczyścić w środku.
Cebulkę i czosnek podsmażyć na masełku , dodać szpinak , przesmażyć . Ostudzić.
Wymieszać mięso z resztą składników, dodać mase szpinakową. Farszem nadziać papryki , wyłożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec 60minut w 200 stopniach.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: