Papryki nadziewane farszem mięsno-szpinakowym*

Pysia

Member
Sie 11, 2005
962
0
0
Składniki:

6 kolorowych papryk
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
500gr szpinaku
500gr mieszanego mielonego mięsa
3 jajka
2 bułeczki namoczone w mleku
pieprz, sól
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka tymianku


Paprykę umyć , ściąć kapelusze i wyczyścić w środku.
Cebulkę i czosnek podsmażyć na masełku , dodać szpinak , przesmażyć . Ostudzić.
Wymieszać mięso z resztą składników, dodać mase szpinakową. Farszem nadziać papryki , wyłożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec 60minut w 200 stopniach.
 

Załączniki

  • 13.JPG
    13.JPG
    94.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: