- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Ano wolalam w sosie niz podsmazone, a ze wyszedl calkiem smaczny podam dalej.
cebula
2 lyzki oliwy
woda (ok 1/2 szkl)
4-6 lyzek sosu sojowego ciemnego
1-1 1/2 lyzeczki musztardy dijon
2 szczypty cukru
1/2 lyzeczki maczki kukurydzianej
Cebule pokroic. Jak ktos lubi widoczna to po chinsku - w piorka, jak nie to w poltalarki lub drobniej.
Zeszklic na oliwie dodac nieco wody i poddusic zeby zmiekla.
Dodac sos sojowy, musztarde i cukier. Zagescic maczka wymieszana w zimnej wodzie.
Dorzucic pulpety, podgrzac razem, zeby smak "przeszedl" i podawac.
W tej ilosci sosu pulpety nie plywaja, tylko sa obtoczone. Jak potrzeba wiecej - zwiekszyc proporcje.
cebula
2 lyzki oliwy
woda (ok 1/2 szkl)
4-6 lyzek sosu sojowego ciemnego
1-1 1/2 lyzeczki musztardy dijon
2 szczypty cukru
1/2 lyzeczki maczki kukurydzianej
Cebule pokroic. Jak ktos lubi widoczna to po chinsku - w piorka, jak nie to w poltalarki lub drobniej.
Zeszklic na oliwie dodac nieco wody i poddusic zeby zmiekla.
Dodac sos sojowy, musztarde i cukier. Zagescic maczka wymieszana w zimnej wodzie.
Dorzucic pulpety, podgrzac razem, zeby smak "przeszedl" i podawac.
W tej ilosci sosu pulpety nie plywaja, tylko sa obtoczone. Jak potrzeba wiecej - zwiekszyc proporcje.
Ostatnią edycję dokonał moderator: