Sledzie po jurszczynsku*

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
Dziś robię
icon_smile.gif
Mniam
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Odczekałam niecierpliwie trzy dni, żeby dobrze się przegryzły. Za to dzisiaj miałam używanie. Zjadłam pół słoika (sporego). Ograniczyłam tylko trochę zioła prowansalskie, ale nie ze skąpstwa, tylko bałam się, że zdominują smak. Wyszły rewelacyjne.
lecker.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,272
3,517
113
Robiłam na wigilię i też ograniczyłam ilość ziół. Smaczne, zwłaszcza dla wielbicieli oliwek i kaparów. Zielony pieprz z zalewy fajnie podkreślił smak.
 

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
Wykopuję bo robię "próby wigilijne" ;)

U nas reguły jest nasza trójka na Wigilii więc nie robię zbyt dużo, ale przed Wigilią robię dużo rzeczy wigilijnych.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Przypomniałam je chyba wczoraj (podliniowane) w jakimś innym wątku. Ulubione śledzie pojego syna. Na szczęście to już dorosły mężczyzna i sam je robi. W ogóle nieżle gotuje. Ja "swoje" podam bliżej świat.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,274
1,562
113
Co z czosnkiem? Pokroić w plasterki, posiekać, czy dać całe ząbki?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,274
1,562
113
Dziękuję, Hazo
icon_smile.gif
. Wprawdzie czosnek już posiekałam, ale następnym razem zastosuję się do uwag z bloga.