Kurczak pomaranczowy*

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
dziunia @ 9 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1073053No i zrobiłam
icon_smile.gif
Dodałam jednak sok z dwóch pomarańczy i chyba niepotrzebnie, sok był razem z farfoclami, bo wyciskałam go ręczną wyciskarką i okazało się, że był jednak gorzki posmak sosu. O dziwo tym, o których myślałam, że im to nie posmakuje, smakowalo bardziej niż mi
icon_mrgreen.gif
Poza tym, dodałam ze 2 łyżki octu ryzowego, bo wydawało mi się jakieś mdłe, następnym razem dodam po prostu chilli i chyba kupię inny sos BBQ, tyma razem miałam taki: http://kuehne.pl/pl/products/30/38/show/51 i jakiś taki dziwny mi się wydawał. Ale za to kurczak super miękki i soczysty, no i sosu wyszło naprawdę dużo
icon_smile.gif

Aha, gotowałam ok. 4 h na poziomie high.
Zastanawialam sie, jak Wam ten kurczak "podszedl"
icon_biggrin.gif

Fajnie, ze smakowal "tym", ktorzy nie lubia goryczki
icon_mrgreen.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
QUOTE (Tina86 @ 8 Jan 2011, 15:17 ) index.php?act=findpost&pid=1072510A czy ktoś robił inaczej niż w slow cooker? Bo niestety nie mam, a przepis wydaje się bardzo interesujący.
Mam fajny nowy przepis do piekarnika.
Z marmelada, ze tak powiem
icon_wink.gif
, najlepiej z pomaranczy z Sewilli (tez mam przepis), musztarda dijon, octem balsamicznym i cebula.
Osobiscie uwazam, ze nowy smakuje lepiej.
Hiszpanskiego kurczaka tez mam, ale trzeba poczekac do lata, bo on z grila.
Z takiej knajpy, co to sobie ni groma nazwy nie przypomne.
A nie, to portugalski peri peri z Nandos
fiesgrins.gif


przypomniec nie przypomne, ale umiem znalezc
fiesgrins.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,343
1,415
113
Dziś przypomniałam sobie o tym kurczaku. Nadal bardzo mi smakuje.
mniam.gif


kurczak_pomara_czowy.jpg
 

Załączniki

  • kurczak_pomara_czowy.jpg
    kurczak_pomara_czowy.jpg
    43.4 KB · Wyświetleń: 2