Kurczak musztardowo pikantny

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Kuraka umyć i osuszyć
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni

Zmiksować:
3 – 4 ząbki czosnku
2 łyżeczki sambal oelek
3 łyżki musztardy
Sok z 1/2 cytryny
Ciut oleju / oliwy

Łyżeczkę pieprzu
Sól –

Kuraka posolić od środka, wlać nieco oleju chili
Nasmarować „pastą” musztardową od zewnątrz
Foremkę skropić oliwą, ułożyć kurczaka
Piec – godzinę lub dłużej – to zależy od gabarytów
icon_smile.gif
zwierzaka

rdio3gQa8eZyQb0brB.jpg
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Zrobię na 100%, wygląda przepięknie
daumen.gif


(juz jest na mojej 'to do list", zrobię go w tym tygodniu, o ile się wreszcie na te zakupy wybierzemy...)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Zrobiłam, bardzo smaczny. Na pewno będę powtarzać.... z jeszcze większą ilością musztardy
icon_mrgreen.gif


S4020870.jpg
 

Załączniki

  • S4020870.jpg
    S4020870.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 0