Placuszki jaglano-cebulowe

Ania D.

Member
Gru 9, 2005
363
0
0
Placuszki jaglano-cebulowe

1/2 szklanki kaszy jaglanej
2 duże cebule
olej
1 płaska łyżeczka soli
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka kminku
5 dag wiórków kokosowych
1/2 szklanki pestek z dyni
olej

Gotować kaszę w 1 1/2 szklanki wrzątku na małym ogniu przez 40 min. Dodać 1/6 szklanki oleju, zmiksować mikserem, wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Pestki dyni zemleć na proszek. Do wystudzonej kaszy dodać zeszkloną cebulę, sól, ostrą paprykę, kminek, wiórki, zmielone pestki dyni, wyrobić ciasto. Formować placuszki o grubości ok. 8 mm, układać na wysypanej mąka blaszce i piec do zrumienienia spodów w nagrzanym piekarniku.