Marchewka z selerem naciowym
3 większe marchewki
3 łodygi selera naciowego
1 duża cebula
sos sojowy
olej
Marchew pokroić w słupki (najpierw korzenie w poprzek, na długość zapałki, potem każdy walec na plasterki i plasterki w słupki), cebulę i selera w plasterki. Rozgrzać 2 łyżki oleju w woku lub na większej patelni, wrzucić marchew, trzymać mieszając na ogniu ok. 10 min. Dodać cebulę i seler oraz 1/2 szklanki wrzątku, skropić sosem sojowym, dusić do miękkości.
Doskonałe w smaku danie, łączące łagodność marchwi z delikatną nutką selera.
3 większe marchewki
3 łodygi selera naciowego
1 duża cebula
sos sojowy
olej
Marchew pokroić w słupki (najpierw korzenie w poprzek, na długość zapałki, potem każdy walec na plasterki i plasterki w słupki), cebulę i selera w plasterki. Rozgrzać 2 łyżki oleju w woku lub na większej patelni, wrzucić marchew, trzymać mieszając na ogniu ok. 10 min. Dodać cebulę i seler oraz 1/2 szklanki wrzątku, skropić sosem sojowym, dusić do miękkości.
Doskonałe w smaku danie, łączące łagodność marchwi z delikatną nutką selera.