krem cappuccino

phenomena

Member
Kwi 8, 2007
13
0
0
2 jajka
150g cukru pudru
250g masla
2 lyzki cappuccino

jaka utrzec z cukrem, nastepnie dodac do roztartego masla. miksowac, dodac cappuccino.

jak dla mnie masa genialna! uzylam jej do tortu. upieczony biszkopt nasaczylam kawa i przekladalam masa, a na wierzchu znalazla sie polewa, a na niej meiszanka keksowa.
pysznosci!
 

Cukierniczka

Member
Lut 22, 2009
13
0
0
ja ubijam smietane z cukrem pudrem dosypuje cappucino i mam tez krem cappucino ale bez surowych jaj
icon_smile.gif
 

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
A jakby do tej ubitej śmietany dodać żelatynę; myslicie że by była stateczniejsza i nie rozłaziła się tylko zrobiłoby się takie ptasie mleczko?
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
_Gonia_ @ 28 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1067520A jakby do tej ubitej śmietany dodać żelatynę; myslicie że by była stateczniejsza i nie rozłaziła się tylko zrobiłoby się takie ptasie mleczko?
Ja w tym celu czasami dodaję takie śmietanfixy , np. w Lidlu sa, w takich torebeczkach jak cukier waniliowy albo proszek. Dodaje się toto pod koniec ubijania i nie ma mowy żeby się cośkolwiek rozlazło!