1 1/2 kg pieczarek pokrojonych i zagotowanych w osolonej wodzie
zalewa - 1 szkl wody - 1 szkl oleju - 5 łyżek cukru - 7 łyżek octu - 2-3 listki laurowe - ok 6 szt ziela angielskiego - szczypta pieprzu - płaska łyżeczka soli - 2 cebule pokrojone w kostkę - 1 przecier pomidorowy (polecam HEKTOR )
Zalewę podgotować ok 2 minut połączyć z odsączonymi pieczarkami wymieszać i do słoików .Pasteryzować 20 minut
zalewa - 1 szkl wody - 1 szkl oleju - 5 łyżek cukru - 7 łyżek octu - 2-3 listki laurowe - ok 6 szt ziela angielskiego - szczypta pieprzu - płaska łyżeczka soli - 2 cebule pokrojone w kostkę - 1 przecier pomidorowy (polecam HEKTOR )
Zalewę podgotować ok 2 minut połączyć z odsączonymi pieczarkami wymieszać i do słoików .Pasteryzować 20 minut