ewelinka111
Member
- Paź 13, 2007
- 894
- 0
- 0
CoolDream @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616557sz. to szklanka
nie mówię co masz piec- po prostu podałam wam najbardziej zbliżony do tradycyjnego przepis i tyle
i zapewniam cię ,że wiem co to marcepan
a z rogalami marcińskimi jest jak z makowcem ,że olejek migdałowy jest nięzbednydziękuje za przepismam zamiar wypróbować 2 smakowite przepisy
CoolDream @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616557a z rogalami marcińskimi jest jak z makowcem ,że olejek migdałowy jest nięzbednyW tym przypadku również pozwolę sobie mieć inne zdanie...
Kiedyś też tak myślałam, ale od lat piekę makowce wyłącznie z naturalnymi dodatkami smakowymi i są moim zdaniem świetne. Ale każdy ma przecież inny gust...
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...amp;hl=makowiec
Margot @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617748Bajaderko ,dałoby radę zrobić tak jak piszę
ciasto w piatek i w lodówce do niedzieli
a farsz w sobotę
A w niedzielę zrobię rogale i upiekę?Jak najbardziej MargotTo ciasto, szczelnie zawiniete spokojnie moze byc w lodowce przez 2 dni - na dluzej to juz trzeba zamrozicJa bede dokladnie tak samo w tym roku robila
Margot @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617913Bajaderko , świetnie ,to robimy razem..I ja spróbuję w tym roku. Dobrze, że można z wyprzedzeniem.
dziunia @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617965Dziewczyny, a skąd macie biały mak? Na allegro chyba nie było w tym roku? Czy tez robicie z niebieskim?
Straszną mam ochotę na te rogale (ciasto już dawno miałam wypróbować) ale chyba upiekę z nadzieniem orzechowym, czyli zupełnie nietradycyjneDziuniu, ja kupiłam w grudniu od dziewczyny z mniama, której mąż załatwił worek 50 kg i zorganizowała sprzedaż, a to co jej zostało wystawiła na Allegro. Tutaj o tym pisałam. Nawet mnie o niego pytałaś.
CoolDream @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616557a z rogalami marcińskimi jest jak z makowcem ,że olejek migdałowy jest nięzbednyMasz rację, w prawdziwym rogalu marcińskim musi być olejek migdałowy, inaczej rogal nie jest już marciński, chyba że się doda migdały gorzkie
Rogale marcińskie mają określony skład i proporcje.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia