- Lip 11, 2007
- 861
- 1
- 0
Składniki:
-4 żółtka
- jajko
- 1/2 szkl cukru pudru
- 200 g serka homogenizowanego
- 1,5 szkl mleka w proszku
- kostka masła
Przepis:
1. Ubić żółtka i jajko z cukrem na parze, ostudzić.
2. Utrzeć masło, dodać masę jajeczną, mleko w proszku i serek.
Masa jest prościutka, ale bardzo smaczna. Starcza na przełożenie i pokrycie małego torcika ( np. z tortownicy 26 cm), a na większy tort należy zmienić proporcje - proponuję dodać jedynie jedno jajo więcej, więcej serka ( tak z 350 g), pół szklanki mleka w proszku więcej i 1,5 kostki masła. Należy też pamiętać o jednakowej temperaturze składników, żeby się nie zważyło, czyli trzeba pamiętać, że serek nie może być wyjęty prosto z lodówki.
-4 żółtka
- jajko
- 1/2 szkl cukru pudru
- 200 g serka homogenizowanego
- 1,5 szkl mleka w proszku
- kostka masła
Przepis:
1. Ubić żółtka i jajko z cukrem na parze, ostudzić.
2. Utrzeć masło, dodać masę jajeczną, mleko w proszku i serek.
Masa jest prościutka, ale bardzo smaczna. Starcza na przełożenie i pokrycie małego torcika ( np. z tortownicy 26 cm), a na większy tort należy zmienić proporcje - proponuję dodać jedynie jedno jajo więcej, więcej serka ( tak z 350 g), pół szklanki mleka w proszku więcej i 1,5 kostki masła. Należy też pamiętać o jednakowej temperaturze składników, żeby się nie zważyło, czyli trzeba pamiętać, że serek nie może być wyjęty prosto z lodówki.