1 kg ryby dowolnej swieżej
3 pietruszki
3 marchewki
seler
gałka muszkatołowa
sól
jajo
mąka
bułka tarta
pieprz
1 łyżka przecieru pomidorowego
tłuszcz do smażenia
sposób przygotowania
rybę solimy, pieprzymy i panierujemy a następnie smażymy.
Warzywa starte na najwiekszych oczkach smazymy na oliwie doprawione pieprzem, gałką muszkatołową (szypta!), sola następnie podlewamy odrobina wody i dusimy tak zeby zmiękły ale pozostały chrupkie. Dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwile dusimy.
Układamy w naczyniu połowę warzyw, rybe i resztę warzyw.
Spożywać można zarówno na cieplo jak i na zimno.
3 pietruszki
3 marchewki
seler
gałka muszkatołowa
sól
jajo
mąka
bułka tarta
pieprz
1 łyżka przecieru pomidorowego
tłuszcz do smażenia
sposób przygotowania
rybę solimy, pieprzymy i panierujemy a następnie smażymy.
Warzywa starte na najwiekszych oczkach smazymy na oliwie doprawione pieprzem, gałką muszkatołową (szypta!), sola następnie podlewamy odrobina wody i dusimy tak zeby zmiękły ale pozostały chrupkie. Dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwile dusimy.
Układamy w naczyniu połowę warzyw, rybe i resztę warzyw.
Spożywać można zarówno na cieplo jak i na zimno.
Ostatnią edycję dokonał moderator: