śledzie po kaszubsku*

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
płaty sledziowe typu matias,
dwie cebule,
majeranek,
sól,
pieprz,
koncentrat pomidorowy puszeczka,
ocet,
ziele angielskie,
lisć laurowy,
woda

sposób przygotowania
z połowy szklanki octu i 600ml wody , liscia laurowego, ziela angielskiego ugotować zalewę, zamoczyć śledzie.Cebule pokroic w plasterki, dodać majeranek i przecier pomidorowy nieco wody , posolic popieprzyć,udusic do miękkości. Oddlać wieszkszą cześć marynaty ze śledzi połączyć z cebulą, zostawić do "przegryzienia"
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

matriocha

Member
Wrz 23, 2004
1,096
0
0
Wiecie ja taka ciężko kapująca jestem
icon_smile.gif

Zalewe mam ostudzic zanim zaleje te śledzie?? I noc im wystarczy w tej zalewie octowej ?? bo bym jeszcze dzisiaj je wsadziła
icon_smile.gif

Justyna
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Mni, cyz one są mocno octowe? Bo jak patrzylam na inne pokaszubsku - to tam nei ma tego octu - a chyba koncepcja octowa mi się podoba...