Pstrąg w folii*

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
składniki
Pstrąg wypatroszony,
cytryna,
vegeta,
sól
pieprz
natka pietruszki
papryka czerwona lub żółta
ząbek czosnku jeden na rybe.

sposób przygotowania
Pstrąga opruszyć wegetą i pieprzem (nie duzo bardzo nie dużo bo vegeta słona jest) W środek pstrąga włożyć paprykę pokrojona w paski, kilka plasterków cytryny i kilka -5-6-gałązek pietruszki , ząbek czosnku pokrojony w plasterki. rybkę szczelnie zawinąć w folię aluminiową i jeśli na grillu to ok 15min a w piekarniku w 200stopniach 25 min piec. Dla mnie wyznacznikiem zrobioności jest miękka papryka
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

wika

Member
Cze 22, 2006
3,636
0
36
W mojej rodzinie robi się pstrąga w folii trochę inaczej.
Wypatroszoną i oskrobaną z łusek rybkę obsypuje się wewnątrz i na zewnątrz vegetą. Do środka wkłada się rodzynki, pokrojoną w półtalarki cebulę oraz troszkę masła.
Następnie szczelnie zawija w folię i dalej już tak samo piecze.
Ja uwielbiam tą postać pstrąga na bardziej słodko
icon_smile.gif