- Wrz 13, 2004
- 2,992
- 0
- 0
Pierś z porami i migdałami
Składniki:
- pierś z indyka
- 2-3 pory
1 żółtko
-10 dag migdałów (płatki)
-10 dag masła
- 1 gałka muszkatałowa
- sól, pieprz
Pory myję i kroję na kawałki (ok.3 cm długości).
na rozgrzanym maslę podsmażam pory, zostawiam do ostygnięcia.
Do zimnych porów dodaję żółtko, połowę migdałów, sół, pieprz (świeżo mielony), startą gałkę muszkatałową i dokładnie mieszam.
Pierś z indyka myję i nacieram przyprawami. Nacinam ją i wkładam kawałki pora z migdałami. Pierś kładę na blachę i piekę w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia posypuje reszta migdałów.
Podaję z gotowaną karotką.
Smacznego!
Składniki:
- pierś z indyka
- 2-3 pory
1 żółtko
-10 dag migdałów (płatki)
-10 dag masła
- 1 gałka muszkatałowa
- sól, pieprz
Pory myję i kroję na kawałki (ok.3 cm długości).
na rozgrzanym maslę podsmażam pory, zostawiam do ostygnięcia.
Do zimnych porów dodaję żółtko, połowę migdałów, sół, pieprz (świeżo mielony), startą gałkę muszkatałową i dokładnie mieszam.
Pierś z indyka myję i nacieram przyprawami. Nacinam ją i wkładam kawałki pora z migdałami. Pierś kładę na blachę i piekę w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia posypuje reszta migdałów.
Podaję z gotowaną karotką.
Smacznego!