- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
Składniki:
2 szalotki średniej wielkości lub małe cebulki
1/2 pęczka koperku
400 g świeżego łososia
trochę soli najlepiej morskiej
świeżo zmielony biały pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
cytryny lub limonki
koperek do przybrania
sok z 1-2 cytryn
Wykonanie:
Szalotki pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Łososia pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Rybę wymieszać z cebulą i koperkiem, doprawić solą, pieprzem i oliwą.
Położyć porcje na ochłodzonych talerzach. Przybrać cytryną i koperkiem.
Sok z cytryny podawać osobno.
Można też dodać kapary lub ogórki konserwowe.
Smacznego!
2 szalotki średniej wielkości lub małe cebulki
1/2 pęczka koperku
400 g świeżego łososia
trochę soli najlepiej morskiej
świeżo zmielony biały pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
cytryny lub limonki
koperek do przybrania
sok z 1-2 cytryn
Wykonanie:
Szalotki pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Łososia pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Rybę wymieszać z cebulą i koperkiem, doprawić solą, pieprzem i oliwą.
Położyć porcje na ochłodzonych talerzach. Przybrać cytryną i koperkiem.
Sok z cytryny podawać osobno.
Można też dodać kapary lub ogórki konserwowe.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: