Bardzo delikatna kaczka

Eve.eire

Member
Lis 5, 2007
13,730
0
0
Dzika kaczka, ktora Polowek przyniosl z polowania
icon_mrgreen.gif


Skladniki-
Kaczka 1 sztuka
1 jablko
kawalek boczku
przyprawy- sol, pieprz, tymianek
nitka

Kaczke natrzec przyprawami z wierzchu i w srodku. Pol jablka pokroic na kawalki- wyciac gniazda nasienne, pol jablka pokroic w plastry. Nie obierac ze skorki. Boczek pokroic w plastry. Wieksze kawalki jablka wlozyc do wnetrza kaczki. Z wierzchu oblozyc mieso plastrami boczka i jablka, oplesc nitka, zeby te kawalki nie odpadly. Do garnka wlozyc kaczke, zalac litrem wrzatku i dusic pod przykryciem. Im dluzej tym lepiej. My dusilismy pewno z 4 godz w sumie
icon_smile.gif
Swietny aromat i smak. Bardzo kruche i delikatne miesko nam wyszlo. Polecam.
ab06d28ca82d25cf.jpg


0cb5d81ef98c586b.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: