- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
filet z łososia norweskiego(bez skóry)
3 szalotki
pęczek koperku
10 kaparów
sok z limonki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
2 żółtka
sól,pieprz,tabasko
Umyty i oczyszczony filet posiekać w drobniutką kostke.Żółtka wymięszać z sokiem z limonki,oliwą,dobno posiekanymi szalotkami,kaparami i koperkiem.Do tak przygotowanego sosu dodać łososia.Doprawić do smaku solą,pieprzem,tabasko.
Możesz podać z tostami,blinami lub plackami ziemniaczanymi i kwaśna śmietaną.
3 szalotki
pęczek koperku
10 kaparów
sok z limonki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
2 żółtka
sól,pieprz,tabasko
Umyty i oczyszczony filet posiekać w drobniutką kostke.Żółtka wymięszać z sokiem z limonki,oliwą,dobno posiekanymi szalotkami,kaparami i koperkiem.Do tak przygotowanego sosu dodać łososia.Doprawić do smaku solą,pieprzem,tabasko.
Możesz podać z tostami,blinami lub plackami ziemniaczanymi i kwaśna śmietaną.
Ostatnią edycję dokonał moderator: