Halibut wg choco*

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Odpowiedź na pytanie, co zrobić z surowego halibuta:

Możesz go poprostu natrzeć przyprawami,oprószyć mąką i usmażyć, podać z cytryną. No i nie wiem czy masz filety czy dzwonka. Jeżeli to pierwsze to możesz podsmażyć papryke,w żaroodpornym naczyniu ułożyć halibuta, obłożyć papryką,cebulą,zalać 1/3 szklanki białego wina i zapiekać w piekarniku 25 minut. (180 st)

A jeżeli dzwonka to znam fajniejszy przepis:
Ryba na noc do marynaty zrobionej z mleka,odrobiny wódki i dużej ilości ziół prowansalskich i soli. Nastepnego dnia wyjąć,osuszyć papierowym ręcznikiem,obtoczyć w mące i smażyć. Potem do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i zapiekać ok. 20 minut.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: