Ryba po grecku (sd_silver)*

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Kilka marchewek, mały seler, ze 2 pietruszki kroimy w słupki, dusimy na oleju, dodajemy przecier pomidorowy i podlewamy wodą (ja mam własny dosyć rzadki przecier wiec nie podlewam), dusimy do miękości ma być dosyć gęste, doprawiamy sokiem z cytyny, cukrem, solą i pieprzem, ma być słodko-kwaśne. Rybę obtaczamy w mace i smażymy, układamy w misce czy innym naczyniu i zalewamy soem, jak mamay dużo ryby, to układamy warstwami. Najlepsza jest jak wystygnie, a potem się ja odgrzeje. Można też jeść na zimno. Ciekawa też jest ryba obtoczona w bułace tartej i tak podana, sosik się taki fajnie "bułczany" robi.
Wydaje mi się, że warzywka pokrojone w słupki są ciekawsze niz tarte, bardziej się czyje co sie je.
Taka rybę można śmiało mrozić, a potem jak goście wpadną to chwila i mamy fajny obiadek.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: